top of page
hjärtan

Lenas hjältar

Utan våra hjältar som stöttar och hjälper oss på många olika sätt skulle vi inte klara oss. Möt våra hjältar!

image_67165185_edited_edited_edited_5_11zon.jpg

Stina

Programmerare

Jag bor i Uppsala. Det finns två stora anledningar till att jag vill hjälpa till, den första är självklar med tanke på min egen historia: jag vill sprida budskapet "håll koll på symptomen" för att möjliggöra tidig upptäckt. Den andra är delvis egoistisk - jag vill att någon forskare kommer på ett sätt att minska återfallsrisken eller att förbättra oddsen om man får ett återfall. Jag samlar in pengar genom att ordna golftävlingar där överskottet går till Lena Wäpplings Stiftelse. I år arrangerar jag Provariikampen i samarbete med Prostatacancerföreningen i Uppsala. Självklart springer jag Lenas Lopp för Livet och tar med mig alla jag känner!

"Jag visste inte att man kunde få cancer i äggstockarna innan jag själv drabbades" 

Nadia

Varumärkesstrateg - To Brand is Human

Jag bor i Zürich och jag hjälpte Lena Wäpplings Stiftelse med en översyn av dess varumärkesbudskap för att bättre nå ut till donatorer och sponsorer. Det var härligt att se budskapet "in action" och se vilka resultat som uppnåddes i den sociala mediekampanj som jag designade inför Lenas Lopp för Livet 2022. Anledningen till att jag hjälper till är att jag vill se till att äggstockscancer uppmärksammas mer. Äggstockscancer är relativt ovanlig och det kanske är därför det pratas alltför lite om den. Men denna relativt okända cancerform är den dödligaste gynekologiska cancern. För alla kvinnors skull är det på tiden att vi ger äggstockscancer den uppmärksamhet den förtjänar. 

Skärmavbild 2024-01-01 kl. 17.51_edited.jpg

"Äggstockscancer må vara relativt ovanlig men dess inverkan på samhället är förödande." 

IMG_2385_2_11zon.jpg

Victoria

Verksamhetsarkitekt

Jag är precis som Lena drabbad av äggstockscancer. Jag bor i Sundsvall, och jag hjälper Lena Wäpplings Stiftelse genom att vara med som arrangör för Lenas Lopp för Livet i Sundsvall. Jag tycker det är roligt att kunna hjälpa till genom att hitta sponsorer och peppa människor att delta i loppet. För mig känns det angeläget att äggstockscancer uppmärksammas mer och att mer medel går till forskning.

"Jag vill inte att någon ska behöva gå igenom det jag gått igenom. Äggstockscancer berör oss alla. Alla har en mamma, mormor, farmor, sambo, fru, syster, dotter, moster, faster, kusin, bonusdotter eller ett framtida barn eller barnbarn, som kan drabbas."

Jonas

Egen företagare

Jag bor i Västerås och är sekreterare i stiftelsens styrelse. Det är framförallt viktigt men också roligt och oerhört givande att vara med och hitta sätt att nå ut med information och få in mer pengar till forskning om äggstockscancer. Lenas Lopp för Livet, vårt årliga välgörenhetslopp är en personlig höjdpunkt! 

DSC_0303_edited_4_11zon.jpg

"Att kunna hjälpa till och bidra till ett ändamål som på sikt kan hjälpa drabbade och deras familjer känns oerhört meningsfullt och hedersamt."

IMG_1178_edited_edited_1_11zon.jpg

Maria

Pensionär

Jag bor i Västerås, och jag hjälper Lena Wäpplings Stiftelse genom att vara med som volontär vid Lenas Lopp för Livet. Jag tycker det är roligt att kunna göra en insats genom att sälja fika och dessutom bakar jag alla bullar som säljs vid loppet. 

"Jag är imponerad över Lenas arbete för kvinnors hälsa, och stöttar på alla sätt jag kan: som volontär vid Lenas Lopp för Livet och genom att berätta om hennes stiftelse så ofta jag kan."

Lotta

Grafisk designer

Jag bor i Sundsvall, och jag hjälper Lena Wäpplings Stiftelse med all grafisk design såsom banners, reklamaffischer inför Lenas Lopp för Livet och stiftelsens gåvocertifikat. Cancer drabbar alla: patienten, familjen och vännerna. Forskning är ett måste för att bättre förstå och kunna bota sjukdomen. Då behövs eldsjälar, som Lena, och de behöver hjälp av oss andra. 

Lotta höstbild.jpeg

"Jag hjälper gärna till med det jag kan, min kunskap och min tid, så att stiftelsens pengar kan gå dit de bäst behövs: till forskningen!"

bottom of page